Gulrotsuppe med lime!

Høstens første suppe i kaféen

Vi har prøvd oss på å servere litt suppe i den lille kaféen vår, og den har fått veldig gode tilbakemeldinger! Derfor vil vi dele oppskriften på den. Oppskriften er hentet fra TINE kjøkken. Vi laget den med noen små variasjoner, slik at det passet med utvalget vi har på gården.

Antall porsjoner 4

  • 800 g gulrøtter

  • 1-2 stk løk, vi brukte gul løk fra jordet, det ble også veldig godt!

  • 2 stk hvitløksfedd

  • ½ stk rød chili

  • 3 cm frisk ingefær

  • 1 ss meierismør til steking.

  • 8 dl kyllingbuljong

  • 3 dl kremfløte

  • 1 stk lime (saften fra denne)

  • 1 ts flaksalt

  • ¼ ts pepper

  • ½ dl frisk koriander , hakket

Slik gjør du det

  • Skrell og skjær gulrøtter, sjalottløk og hvitløk i biter. Finhakk chili og riv ingefær.

  • Smelt smør i en gryte og fres grønnsakene til løken er blank, ca. 5 minutter.

  • Ha i buljong og kok opp. La småkoke under lokk til gulrøttene er myke, ca. 20 minutter.

  • Kjør suppen glatt med stavmikser.

  • Rør inn fløte og smak til med limesaft, salt og pepper. Dryss over koriander ved servering.