Gresskarcookies
På gresskardagen 21. august ble det solgt gresskarcookies. Vi digger dem! Oppskriften er fornorsket av undertegnede, men den opprinnelige oppskriften finner du ved å klikke på linken nederst i innlegget. Kanskje disse gresskarcookiesene er noe for deg?
Ingredienser
2,5 dl romtemperert meierismør
2,5 dl brunt sukker
2,5 dl hvitt sukker
2 ts gresskarkrydder (se under)
2,5 dl gresskarpuré
1 eggeplomme
3,5 dl hvetemel
½ ts bakepulver
6 dl havregryn
3,5 dl kokesjokolade (kutt i småbiter)
Gresskarkrydderblanding:
3 ss kanel
3 ts ingefær
2 ts muskatnøtt
1 ½ ts allehånde
1 ½ ts nellik
Fremgangsmåte:
Bland romtemperert smør, sukker og gresskarkrydder i en stor bolle. Pisk med en elektrisk håndmikser (eller lignende) til det har en kremet konsistens.
Tilsett gresskarpuré og eggeplommen. Bland til det er en jevn røre.
Bland inn mel og bakepulver på lav hastighet. Deretter rør inn havregryn og sjokoladebiter.
Legg ca 2 ss røre på et bakepapirkledd stekebrett, ca 4-5 cm fra hverandre.
Stek på 175 grader C i ca 15-20 minutter, eller til kantene er gylne.
Avkjøl ca 10 minutter på stekebrettet, legg deretter over på rist for å avkjøles helt.
Nyt deilige gresskarcookies!
Velbekomme!
Hentet fra: https://www.lemontreedwelling.com/pumpkin-oatmeal-chocolate-chip-cookies/#recipe